Mainos
Mainos

Sähköpostihuijarit taas liikkeellä Nordean nimissä

Huijarit lähettelivät viestejä ensimmäisen kerran lokakuussa. Sen jälkeen viestihyökkäyksiä on tehty kolme. Verkkopankkitunnuksensa huijareille luovuttaneita suomalaisia on ainakin parikymmentä.

Nordean nimissä lähetettyjen huijaussähköpostien tulva on jatkunut joulunakin. Tapaninpäivänä internetin käyttäjille tuli jälleen viestejä, joissa pyydetään pankkitilin asiakastunnuksia sähköpostitse.

Mikäli viestin saaja luovuttaa verkkopankkitunnuksiaan, tili on vaarassa tyhjentyä nopeastikin. Huonolla suomen kielellä ja ilman ääkkösiä laaditut viestit on lähetetty Nordea Finlandin nimissä.

- Missään nimessä näihin ei pidä vastata. Jos joku on antanut tietonsa, niin soitto kiireesti sulkunumeroon, joka on 067847790, kertoi johtaja Ella Laurikkala Nordean viestinnästä.

Tähän asti Nordea on korvannut asiakkailleen huijareiden tililtä viemät varat. Jatkossa Nordea aikoo kuitenkin miettiä käytäntöä ja edellyttää asiakkailta suurempaa vastuuta.

Huijarit lähettelivät huijausviestejä ensimmäisen kerran lokakuussa. Sen jälkeen viestihyökkäyksiä on tehty kolme. Rahat menivät Latviaan, missä ne nostettiin käteisenä pankkiautomaateista.

Verkkopankkitunnuksensa luovuttaneita suomalaisia on ainakin parikymmentä. Toistaiseksi huijausviestien aiheuttamat tappiot ovat Nordean mukaan jääneet kuitenkin melko vähäisiksi, kolmannen hyökkäyksen jälkeen varjoa oli siirretty suomalaistileiltä yhteensä runsaat 60 000 euroa.

Nordea ja asiaa tutkiva keskusrikospoliisi korostavat, että pankit eivät kysy salasanoja sähköpostilla. Huijausviestejä saattaa tulla tulevaisuudessakin, mutta niihin ei pidä vastata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme