Mainos
Mainos

Sähköt palautettu suureen osaan Lounais-Suomea

Eilen Lounais-Suomessa myrskytuulen katkomat sähköt on saatu yön aikana palautettua lähes kokonaan, kertoo Fortum. Ilman sähköä on enää korkeintaan muutamia kymmeniä koteja Varsinais-Suomessa Pöytyän ja Euran kunnissa.

- Korjaamme tämän päivän aikana yksittäisiä vikoja ja suoritamme jälkikorjauksia. Pyrimme palauttamaan sähköt lopuillekin asiakkaille aamupäivän aikana, sanoo käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist.

Vattenfallin mukaan sen asiakkaiden sähköviat saatiin korjattua jo illan aikana.

Eilen ilman sähköä jäi ainakin hetkeksi kymmeniätuhansia koteja, kun tuuli kaatoi puita sähkölinjoille Varsinais-Suomessa, läntisellä Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Hämeessä ja Pohjanmaalla. Keski-Suomessa myrsky ei puhaltanut täydellä voimalla, mutta sähköt hävisivät muutamasta sadasta kodista.

Pääkaupunkiseudulla pelastuslaitos joutui myös naulaamaan repsottaneita kattopeltejä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan puuskittainen tuuli voi tänäänkin puhaltaa Lounais-Suomessa 15-20 metrin sekuntinopeudella. Virtaukset ovat kuitenkin heikentynyt eilisestä, jolloin tuuli paikoin jopa 25 metriä sekunnissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme