Mainos
Mainos

Sähköt poikki, tie katki - näin varaudut hätätilanteisiin mökillä

Kesän myrskyihin voi ja kannattaa varautua, kehottaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.

Etenkin kotivara, kännykän vara-akku ja paristoradio auttavat tilanteessa, jossa kulkuyhteydet ovat katkenneet.

Kotivara tarkoittaa varmuusvarastoa, johon kuuluu elintarvikkeita, lääkkeitä ja muita välttämättömyystarvikkeita. Myös vettä pitäisi varastoida. Lisäksi on hyvä varmistaa, että yhteydet ulkomaailmaan säilyvät.

Lisäksi matkapuhelimen toiminta kannattaa yrittää turvata esimerkiksi vara-akulla tai selvittämällä mahdollisuudet ladata akkua sähkökatkon sattuessa. Myös kännykässä olevat tärkeät puhelinnumerot kannattaa tallentaa myös muualle kuin puhelimeen, jos puhelin pimenee yllättäen.

Paristoradiosta voi kuunnella viranomaisten ohjeita esimerkiksi myrskyn yllätettyä.

Lisäksi ensiapu- ja alkusammutustaidot parantavat mahdollisuuksia pärjätä hätätilanteissa.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kuitenkin painottaa, että jos kyseessä on todellinen hätätilanne, tulee aina soittaa hätänumeroon 112. Tieliikennettä hankaloittavista seikoista voit ilmoittaa tienkäyttäjän linjalle 0200 2100.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot