Mainos
Mainos

Sähköt toimivat taas Herttoniemen sairaalassa

Helsinkiläisen Herttoniemen sairaalan sähkövika saatiin korjattua ja sähköt toimivat sairaalassa jälleen normaalisti. Sairaalassa jouduttiin eilen turvautumaan sähkökatkon vuoksi varavoiman käyttöön.

Vika sairaalan muuntajan suurjännitekojeistossa havaittiin jo keskiviikkoiltana huoltotöiden yhteydessä. Ennen eilistä puolta päivää leikkaussalit ja röntgenit saatiin palautettua normaaliverkkoon. Iltapäivällä sairaala tiedotti, että myös C-osa saa sähköä valtakunnan verkosta, mutta varavoimaverkon muuntajien kautta. Asentajat pääsivät korjaamaan muuntajavikaa eilen illalla.

Sähköt palasivat tänä aamuna normaalitoimintaan. Suuremmilta vahingoilta sähkövian yhteydessä vältyttiin.

- HUS joutui keskeyttämään leikkaukset noin tunnin ajaksi, mutta meillä sähkövika ei aiheuttanut mitään dramaattista. Vähän epämukavuutta syntyi, kun valaistusta jouduttiin vähentämään. Lääkintälaitteet toimivat normaalisti, eikä kenellekään aiheutunut vaaraa, Helsingin kaupungin terveyskeskuksen viestintäpäällikkö Jaana Juutilainen-Saari kertoo.

Käyttöpäällikkö Eero Rahikan mukaan Herttoniemen sairaalassa ei ole tapahtunut aiemmin vastaavaa. Hänen mukaansa kyseessä on kaiken kaikkiaan hyvin harvinainen tilanne.

Rahikka kertoi eilen, että sairaala voisi tarvittaessa olla varavoiman varassa useita vuorokausia.

- Varavoimajärjestelmässä on 5000 litraa diesel-polttoainetta ja kulutus noin 20 litraa tunnissa. Lisäksi säiliötä voidaan täydentää tankkiautolla.

Herttoniemen sairaalan varavoimajärjestelmä on uusittu vuonna 2004.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme