Mainos
Mainos

Sähkötapaturmat yleisimpiä kesällä

Kesällä vakavia sähkötapaturmia sattuu useammin kuin muina vuodenaikoina. Viime vuonna Turvatekniikan keskuksen eli TUKESin tietoon tuli kaikkiaan viisi kuolemaan johtanutta sähkötapaturmaa, jotka kaikki sattuivat kesäkuukausina työtilanteissa.

Erityisen vaarallisia ovat suurjännitteiset ilmajohdot. Viime kesänä niiden lähellä työskentely johti kolmeen kuolemaan, ja tänä kesänä TUKESin tietoon on tullut jo yksi tapaus.

TUKES muistuttaakin, ettei turvaetäisyyksistä saa koskaan tinkiä. Ilmajohtojen lähellä työskenneltäessä on aina varmistuttava siitä, ettei koneen, nostolaitteen tai kuorman mikään osa ulotu liian lähelle johtoa.

Tapaturma ei vaadi edes suoranaista kosketusta johtimeen, sillä suurjännitteellä sähkö ikään kuin hypähtää pienen ilmavälin yli. Yleisimmässä suurjännitejohdossa on 20 kilovoltin jännite.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot