Mainos
Mainos

Sähköverkkojen toimintavarmuutta viilataan uudella lailla

Sähköyhtiöille on tulossa velvoite rakentaa jakeluverkkonsa siten, että myrskyn tai lumikuorman aiheuttamat keskeytykset eivät asemakaava-alueella aiheuttaisi yli kuuden tunnin sähkökatkoja.

Hallitus esittää lisäksi, että asemakaavan ulkopuolella sähkönjakelun keskeytys ei saisi kestää yli 36 tuntia.

Vuoteen 2024 mennessä vaatimuksien tulisi täyttyä vähintään 75 prosentilla sähköyhtiöiden asiakkaista. Verkonhaltija saa itse päättää, millä teknisillä ratkaisuilla tavoitteisiin päästään.

Energiamarkkinaviraston tietojen perusteella sähkökatkosten pituudet eivät ole viimeksi kuluneiden 10 vuoden kuluessa lyhentyneet. Myös yhtiöiden varautumisessa poikkeustilanteisiin on suuria eroja, koska varautumissuunnitelmien laatimisesta ei ole säädetty lailla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot