Mainos
Mainos

Sähköverkon peruskorjaukseen kaivataan satoja uusia työntekijöitä

Vuosikymmeniä vanhan sähköverkon peruskorjaus kaipaa satoja uusia työntekijöitä.

Sähköverkon uusimistarve osuu yhtiöiden kannalta ikävästi samaan aikaan, kun merkittävä osa kokeneesta asentajasukupolvesta siirtyy eläkkeelle. Sähköyhtiöillä on jo vaikeuksia löytää osaavaa työvoimaa verkostotöihin.

Pohjois-Karjalassa oppi siirretään vanhemmalta asentajapolvelta nuoremmille räätälöidyllä oppisopimuksella kädestä pitäen. Vuosikausia kestävä peruskorjausurakka rahoitetaan korottamalla sähkön siirtomaksuja.

Raskaat verkonasennustyöt eivät ole olleet nuorten miesten suosiossa, eikä alalle edes ole tutkintoa.

- Sitä ei juurikaan koulusta saa, että kyllä se enemmänkin on sitten työssä oppimisen kautta ja sitten meidän opastajien kautta siirrettävää osaamista, sanoo henkilöstöpäällikkö Outi Tuupainen Pohjois-Karjalan Sähköstä.

Sähkönjakeluverkolla on pituutta noin 350 000 kilometriä. Siitä peruskorjataan vuosittain muutama tuhat kilometriä. Töitä riittää vuosikymmeniksi, mutta laskukin on miljardiluokkaa.

Yleinen arvio on, että kuluttajien maksamat sähkön siirtomaksut nousevat pelkästään peruskorjauksen vuoksi viisi prosenttia vuosittain.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot