Mainos
Mainos

Sähkövika keskeytti leikkaukset helsinkiläissairaalassa

Herttoniemen sairaalassa Helsingissä on jouduttu turvautumaan varavoiman käyttöön.

Eilen tehtyjen huolto- ja testaustöiden yhteydessä kävi ilmi, että sairaalan muuntajan suurjännitekojeistossa on vika. Aluksi varavoimalla toimi vain sairaalan C-osa, aamupäivällä koko sairaala oli varavoimaverkon varassa. Sairaalan C-osassa sijaitsevat vuodeosastot ja hallinnon tiloja.

Ennen puolta päivää leikkaussalit ja röntgenit saatiin palautettua normaaliverkkoon. Iltapäivällä sairaala tiedotti, että myös C-osa saa sähköä valtakunnan verkosta, mutta varavoimaverkon muuntajien kautta.

Muuntajavikaa paikannetaan parhaillaan ja arvion mukaan asentajat pääsevät korjaamaan sitä illalla kello 20:n jälkeen.

- Vikaa etsitään yhteistyössä Helsingin Energian kanssa, kertoo käyttöpäällikkö Eero Rahikka.

Rahikan mukaan potilasturvallisuus ei ole vaarantunut sairaalassa koko aikana.

- Sähköt ovat olleet osastoilla osittain pois, mutta joitakin valoja on pystytty käyttämään. Lääkintälaitteet ovat toimineet normaalisti. Leikkaukset jouduttiin keskeyttämään, Rahikka listaa.

Rahikan mukaan Herttoniemen sairaalassa ei ole tapahtunut aiemmin vastaavaa. Hänen mukaansa kyseessä on kaiken kaikkiaan hyvin harvinainen tilanne.

Rahikka kertoo, että sairaala voisi tarvittaessa olla varavoiman varassa useita vuorokausia.

- Varavoimajärjestelmässä on 5000 litraa diesel-polttoainetta ja kulutus noin 20 litraa tunnissa. Lisäksi säiliötä voidaan täydentää tankkiautolla. Varavoimajärjestelmämme on uusittu vuonna 2004.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme