Mainos
Mainos

Sähköyhtiön ennuste ensi viikolle: Koko ajan on vikoja

Navakka tuuli on katkonut sähköjä tänään tuhansilta talouksilta. Eniten sähkökatkoksia on ollut Etelä-Savossa, jossa pahimmillaan ilman sähköä oli tänään aamulla noin kymmenen tuhatta taloutta.

- Viime yönä tilanne oli jo puolenyön jälkeen jo aika hyvä, mutta tilanne muuttui tuossa aamuyön tunteina kun nousi tuo ennustettu kova tuuli ja lumisade. Tämän jälkeen aiheutui melkoinen vikaryöppy, kertoo Suur-Savon sähkön käyttöpäällikkö Arto Nieminen.

Niemisen mukaan vikoja korjattiin koko yön ajan ja työ jatkuu myös tänään.

Työntekijöitä on kuitenkin pakko myös lepuuttaa, sillä ongelmien enteillään jatkuvan myös ensi viikolla.

- Nyt sieltä putoaa puitten latvoja ja oksia alas voimakkaan tuulen takia. Kun tuuli hellittää viat saadaan siltä osin korjattua, mutta tuuli ei karistele alas puissa olevaa lunta. Eli ensi viikolla tilanne jatkuu samantyyppisenä.

Sähkökatkot uhkaavat niin kauan kuin lumi pysyy puissa

Sähkökatkojen uhka ei Niemisen mukaan ole ohi, ennen kuin Suomeen saadaan kunnon suojasäät.

- Metsä puhdistuu vasta, kun tänne saadaan 2-3 -lämpöastetta ehkä noin puolen vuorokauden ajan. Niin kauan kuin tuo lumi pysyy puissa, pysyy tilanne myös päällä. Vikamäärät ja -paikat vaihtelevat, mutta koko ajan on vikoja, Nieminen arvioi.

Hän toivookin sähköyhtiön asiakkailta tilanteessa kärsivällisyyttä. Nieminen toivoo myös, että puhelinpalvelua ei ruuhkautettaisi turhilla soitoilla vaan linjat pidettäisiin vapaina vikapaikkatietoja varten.

- Jos esimerkiksi kodin ikkunasta näkee, että tuolla tallin takana on kaatunut iso puu sähköjohdolle, ja tietää että se pimentää sen alueen, niin tällainen vikapaikkatieto on meille arvokas. Silloin me päästään heti se korjaamaan, Nieminen toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme