Mainos
Mainos

Sähköyhtiötä vaihdetaan laiskasti

Sähköenergialiiton selvityksen mukaan vain 15 prosenttia kotitalouksista on pyytänyt tarjouksen kilpailevalta sähköyhtiöltä.

Suomalaiset ovat laiskoja vaihtamaan sähköyhtiötä. Sähköenergialiiton tuoreen selvityksen mukaan vain 15 prosenttia kotitalouksista on kilpailuttanut sähköyhtiöitä. Kaksi kolmesta taloudesta ei ole tehnyt mitään selvittääkseen, onko jonkun toisen yhtiön sähkö edullisempaa kuin oman.

Sähköenergialiiton viestintäpäällikkö Jukka Kortelainen epäilee, että kuluttajat kokevat vaihtamisen vaikeaksi, vaikka se ei sitä ole.

- Käytännössä riittää puhelinsoitto sähköyhtiöön ja sähköyhtiö hoitaa sitten asiaan kuuluvan paperisodan. Tämän jälkeen ei tarvitse kuin vahvistaa, että on vaihtanut sähköyhtiötä, rohkaisee Kortelainen.

Kyselyn mukaan yli puolet kuluttajista ei miellä sähköyhtiöiden välistä kilpailua näkyväksi, eikä allekirjoita väitettä, että kilpailu pitäisi hinnat edullisina.

Kortelainen vakuuttaa, että palveluilla on selviä hintaeroja, vaikka säästöjen suuruutta onkin vaikea suoralta kädeltä arvioida.

- Varsinkin sähkölämmitteisessä asunnossa voi säästö olla huomattavakin, toteaa Kortelainen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme