Mainos
Mainos

Sailaksen elämäkerta: Kekkonen järjesti naisystävälleen remonttirahaa lisäbudjetista

Juoruja Jarkko Vesikansan kirjoittamasta Sailas-kirjasta on turha etsiä. Ellei sellaisena pidä tarinaa siitä, kun tasavallan presidentti Urho Kekkonen puuttui budjettivalmisteluun. 

"Kerran presidentti viestitti valtiovarainministeriöön, että Moskovan suurlähetystössä piti siirtää seinää ja tähän tarvittiin rahaa. Vaatimuksen taustalla oli Kekkosen naisystävän ja Moskovan suurlähettilään puolison Anita Hallamaan toive. Hallamaa halusi ehostaa lähetystöä, ja remonttirahat järjestyivät lisäbudjetin kautta."

Hupaisinta antia kirjassa ovat Raimo Sailaksen huomiot näpertelystä, johon poliitikot saattavat suurenkin kriisin keskellä sortua. 

Keväällä 1975 maasta alkoivat loppua rahat. 

"Hallitus harkitsi kiristyksiä tuontisäännöstelyyn ja esille nousivat esimerkiksi rajoitukset eksoottisten hedelmien kuten mangojen ja avokadojen tuonnille."

Ilmeisesti kansa sai pitää mangonsa, sillä Suomi sai Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä luottoa. Tosin IMF:n tiukoilla ehdoilla siitä, että taloudenhoitoa jämäköitetään.


Näin Raimo Sailas kommentoi Suomen talouden tilaa huhtikuussa 2015.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme