Mainos

Sailaksen raportti saa tukea työvoimatoimistoilta

Sailaksen raportin ehdottama työttömyysturvan porrastaminen saa MTV3:n uutisten kyselyn mukaan työvoimatoimistojen johtajilta varauksellisen tuen, 48 % vastanneista kannatti sitä. Pysyvästi työkyvyttömät oltaisiin työvoimatoimistoissa lähes yksimielisesti valmiit siirtämään pois kortistosta. Tavallisten työpaikkojen puute koettiin myös ongelmalliseksi.

Hämeenlinnan työvoimatoimiston johtaja Harri Jokinen tukee Sailaksen ehdotusta siirtää perustoimeentulo toimeentuloturvan puolelle. - Työmarkkinatuki liittyy nyt työn hakemiseen ja siinä mielessä olisi parempi, että tämä perustoimeentulo olisi toimeentuloturvan puolelta joka ei liity työn hakemiseen. Silloin työtä jäisivät hakemaan vain ne ihmiset, jotka työtä todella haluavat hakea. Sikäli olisi kyllä parempi, että toimeentulo turvattasiiin sieltä toimeentuloturvapuolelta eikä työmarkkinatuen puolelta, perusteli Jokinen näkemystään.

Työkyvyttämät pois kortistosta

Kyselyn mukaan pysyvästi työkyvyttömät oltaisiin työvoimatoimistoissa lähes yksimielisesti valmiit siirtämään pois kortistosta.

Myös niin sanottu eläkeputki aiheuttaa kenttäväelle harmaita hiuksia. Järjestelmää luonnehdittiin kyselyssä mm. systeemiksi, jossa työntekijä teeskentelee hakevansa työtä ja työvoimatoimisto teeskentelee tarjoavansa sitä. Myös Nurmeksen työvoimatoimiston johtajan johtaja Antero Kaikkonen kritisoi systeemiä. - Eläkeputkesta tuli eräänlainen yritysten saneerauskeino, siinä mielessä se voidaan kyllä lopettaa. Silloin järjestelmä on selkeä eikä tarvitse ns. pelleillä asioiden kanssa, Kaikkonen kertoi.

Työnsaannin ongelmaksi koetaan myös liian kovat koulutusvaatimukset, niin kutsutut tavalliset työpaikat puuttuvat. Työvoimatoimistojen johtajat loisivatkin nyt sellaista työtä, mitä tavallinen ihminen kykenee tekemään lyhyelläkin koulutuksella.

MTV3 kysyi 40 työvoimatoimiston johtajalta, miltä Sailaksen ehdotukselta kentällä näyttivät. Kolme neljäsosaa vastasi kyselyyn. Sekä työkyvyttömien siirtoa pois kortistosta että perustoimeentulon siirtämistä toimeentuloturvan puolelle kannatettiin paljon enemmän suurissa kaupungeissa kuin pienissä kunnissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 21.04.2003).

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot