Mainos
Mainos

Sailaksen työryhmän ehdotukset julki tänään

Kohua herättänyt valtiosihteeri Raimo Sailaksen työllisyysraportti julkistetaan tänään.

Uuden hallituksen ohjelmasta neuvottelevat poliitikot saavat tänään uutta purtavaa, kun valtiosihteeri Raimo Sailaksen johtama työllisyystyöryhmä luovuttaa loppuraporttinsa. Sailas esittelee työryhmänsä esityksiä tuoreeltaan kaikkien eduskuntapuolueiden hallitusneuvottelijoille iltapäivällä.

Työryhmä esittää lukuisia muutoksia verotukseen, työttömyysturvaan, opintotukeen ja työvoimapolitiikkaan, ja tietoja niistä on vuotanut julkisuuteen jo ennakolta. Ehdotuksilla pyritään vähentämään työttömyyttä ja lisäämään työssä käyvien osuutta koko väestöstä.

Eniten vastalauseita on herättänyt ehdotus korkeakouluopiskelijoiden opintotuen muuttamisesta opintolainaksi. Myös työttömyysturvaan ehdotettuja kiristyksiä on arvosteltu.

Työryhmä myös alentaisi palkansaajien tuloveroa ja ruoan arvonlisäveroa. Toisaalta eräiden vapa-ajan palvelujen, kirjojen, lääkkeiden ja henkilökuljetusten verotus kiristyisi.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 31.03.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot