Mainos
Mainos

Sailas ilahtui hallituksen rakennepäätöksistä

Hallitus päätti eilen mittavista rakenteellisista uudistuksista, joilla julkinen talous pyritään vakauttamaan.

Valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas yllättyi myönteisesti hallituksen päätöksistä.

- Se oli yllättävän hyvä alku. Varsinainen työhän lähtee nyt liikkeelle ja vasta marraskuun lopulla näemme kuinka paljon toimenpiteet saavat konkretiaa osakseen, kommentoi Sailas

Sailas tosin ihmettelee, että kuusi vuotta tiedettyä kestävyysvajetta alettiin ratkaista vasta nyt.

Sailaksen mielestä ratkaisevin työ on kuitenkin vielä edessä. Kokenut talousmies muistuttaa, että esimerkiksi kuntia koskevat miljardipäätökset ovat tuskallisia suunnitella ja toteuttaa.

- Siellähän sanotaan mm. että kuntien velvoitteita kevennetään niin, että kunnat voivat säästää miljardi euroa. Se on hurja summa, pohtii Sailas.

Käytännössä velvoitteiden keventäminen tarkoittaa etuuksiin ja palveluihin puuttumista. Sellaista listaa ei Sailaksen mukaan ole helppo kirjoittaa. Eikä siinä vielä kaikki:

- Ostovoima tulee kehittymään huonosti, koska hallituksen päätöksessä on miljardin euron kunnallisveron nousu ja sehän tarkoittaa, että kunnallisveroprosentti nousee yksistään tästä syystä jo noin prosenttiyksikön keskimäärin.

Sailaksen mukaan nyt on kuitenkin luotu eväitä sille, että asiat saadaan hallintaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme