Mainos
Mainos

Sailas: Julkisuuslaki haittaa virkamiesten pestaamista

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas katsoo uuden julkisuuslainsäädännön vaikeuttavan hyvien virkamiesten palkkaamista. Hän sanoo keskiviikon Kauppalehdessä, että etenkään johtaviin virkoihin ei saada hyviä hakijoita, koska hakupaperit ovat julkisia.

Tämä vaikeuttaa urakehitystä vanhassa työpaikassa, jos ei tule valituksi. -Tämä on johtanut siihen, ettei uskalleta hakea ollenkaan. Se on heikentänyt julkisiin virkoihin hakeutuvien henkilöiden määrää ja laatua, Sailas sanoo.

Valtiosihteeri perustaa näkemyksensä konkreettisiin tapauksiin. Toisena ongelmana Sailas pitää sitä, että oikeuskanslerin viraston tulkinnan mukaan nimitys on tehtävä heti, jos yksikin hakijoista on muodollisesti pätevä. Sailaksen mukaan tämä voi johtaa siihen, että valituksi tulee epäkelpo henkilö.

Aikaisempi käytäntö oli hänen mielestään joustavampi. Silloin oli mahdollista hakea vielä ennen valtioneuvoston istuntoa kompromissiehdokasta. -Kansalaisten kannalta olisi hyvä, jos järjestelmä edistäisi parhaan ehdokkaan valintaa ja virkamiehistön vaihtuvuutta. Näin ei ole nyt asian laita, hän huomauttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme