Mainos
Mainos

Sailas nostaisi sairaalamaksuja

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas esittää, että kuntien pitäisi saada nostaa sairaalamaksuja. Sailas toteaa Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että 10 prosentin korotus toisi kunnille jopa puoli miljardia markkaa vuodessa.

Lisäksi Sailas ehdottaa, että kuntalaisten lakisääteinen ja rajoittamaton oikeus saada lapsensa päivähoitoon lopetetaan. Kotona olevien vanhempien ei pidä Sailaksen mukaan saada vastaisuudessa lapsiaan kunnalliseen päivähoitoon. Valtiosihteerin mukaan nykyinen käytäntö sotii kunnallista itsehallintoa vastaan. Kuntien omien päättäjien täytyy saada valita, mitä palveluita kuntalaisille tarjotaan.

Valtiovarainministeriö ei Sailaksen mukaan valmistele mitään leikkauslistoja. Sailas sanoo, että nykyisessä taloudellisessa tilanteessa on aikaa miettiä karsittavaa, toisin kuin 90-luvun alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme