Mainos
Mainos

Sailas suosittelee veronalennusta jo kesäksi

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen mielestä veroja pitäisi alentaa jo tänä kesänä. Sailas sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa tänään, että veronalennukset voidaan kuitenkin toteuttaa vain, jos samalla tartutaan toimiin työllisyyden kohentamiseksi.

Sailas arvelee, että valtiovarainministeriö on saanut erikoisen roolin suomalaisessa yhteiskunnassa. Ministeriön kamreerit joutuvat vakuuttamaan päättäjiä veronalennusten eduista. Se on nykyään vaikeaa, sillä kaikki puolueet voidaan luokitella pohjoismaisiksi sosiaalidemokraattisiksi puolueiksi.

-Valitettavasti on niin, että ne jotka innokkaimmin ja äänekkäimmin puolustavat hyvinvointiyhteiskuntaa ovat eniten sitä tuhoamassa, Sailas sanoo.

Sailaksen mukaan veronalennuslinja on tuottanut tulosta. Vuoden 1995 jälkeen työn verotusta on laskettu noin kolmella miljardilla eurolla, painottaen pienituloisia. Työllisyysaste on 1990-luvun alun jälkeen noussut alle 60 prosentista 67 prosenttiin, mikä on Sailaksen mukaan osittain juuri veronalennusten ansiota. Vielä paremmalta luvut voisivat näyttää, jos 1990-luvun lopulla olisi tartuttu toimiin pitkäaikaistyöttömyyden alentamiseksi.

Sailas pahoittelee työllisyystyöryhmänsä raportin saamaa vastaanottoa. Monet ovat tuominneet sen ehdotukset lukematta sitä. Kaksi asiaa raportista vuodettiin julkisuuteen, mikä sai monet lyömään kantansa kiinni jo etukäteen. Keskustelu on jäänyt pinnalliseksi, kun harva on viitsinyt edes lukea raporttia kokonaan, Sailas toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme