Mainos
Mainos

Sailas: verotusjärjestelmässä parannettavaa

Valtiosihteeri Raimo Sailas suhtautuu myönteisesti esitettyihin verotusjärjestelmän muutosehdotuksiin.

Sailas ei täysin tyrmää Etlan toimitusjohtajan Pentti Vartian esitystä tasasuuruisesta veroasteesta. Sailas ei kuitenkaan usko, että malli toteutuisi sellaisenaan.

-Minusta on kuitenkin virkistävää, että uusia ajatuksia esitetään keskusteltavaksi, Sailas sanoo Länsi-Savon haastattelussa.

Sailaksen mielestä Vartia oli oikeassa siinä, että progressiivinen verotusjärjestelmä aiheuttaa ongelmia. Vaikka progressio tasaa tuloeroja, mutta sillä on omat negatiivisetkin puolensa. Sailas viittaa esityksiin, joissa toivotaan veronalennusten keskittämistä pieni- ja keskituloisille.

-Se on väistämättä sama asia kuin progression kiristäminen. On sitten eri juttu, onko painavia syitä keventää siitä huolimatta pienituloisten verotusta, Sailas pohtii.

Valtiosihteeri uskoo hallituksen jatkavan veronkevennyksiä vielä budjettiriihessäkin maailmantalouden tiukkuudesta huolimatta. Alennusten määrää ja suuntaamista valtiosihteeri ei kuitenkaan lähde ennakoimaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme