Mainos
Mainos

Säiliöalus karille Nauvon luoteispuolella

Portugalilainen säiliöalus ajoi aamulla karille Nauvon luoteispuolella. Nyt alus on päässyt jatkamaan matkaansa kohti Turkua.

Pohjakosketuksen aamulla Nauvon vesillä saanut portugalilaisalus on päässyt jatkamaan matkaansa kohti Turkua. Aluksen vauriot tutkittiin onnettomuuspaikalla ja se pääsi lähtemään kohti Turun satamaa kello 10 jälkeen. Tutkimuksissa kolmessa laivan painolastitankissa havaittiin vuoto, mutta alukselta ei tiettävästi ole joutunut päästöjä mereen.

Portugalilainen kemikaalisäiliöalus Dourco Chemist ajoi karille varhain aamulla Nauvon luoteispuolella. Turun meripelastuskeskus sai ilmoituksen portugalilaisen 87-metrisen aluksen pohjakosketuksesta aamulla hieman ennen kello kuutta. Paikalle hälytettiin Nauvon merivartioaseman ilmatyynyalus sekä vartiolaiva Tursas. Onnettomuuspaikalla havaittiin meren pinnalla pieni määrä toistaiseksi tunnistamatonta ainetta, jonka alkuperää selvitetään.

Tietoja onnettomuuspaikalla aiemmin havaitusta tunnistamattomasta aineesta tutkitaan yhä, kertoo Saaristomeren merenkulkupiirin toimistopäällikkö Esa Saari.
-Minun ymmärtääkseni siellä ei ole nyt mitään havaintoa. Nyt tutkitaan, onko siellä mahdollisesti potkurin navasta tullut hydrauliöljyä."

Portugalilaislaivassa on yhdentoista hengen miehistö.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme