Mainos
Mainos

Saimaan ja Päijänteen rannat kiinnostavat venäläisiä

Kiinteistökaupat venäläisten kanssa ovat lisääntyneet tänä vuonna erityisesti Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kymenlaaksossa.

Maanmittauslaitoksen mukaan maakauppojen määrä on kasvussa myös Itä-Uudellamaalla sekä Lapissa. Lisäksi Keski-Suomi ja erityisesti Päijänteen rannat kiinnostavat sijoittajia.

Kaupan kohteena on yhä suurempia aluekokonaisuuksia, sillä maa-alueitaan ovat ryhtyneet realisoimaan myös kunnat, yhtiöt ja erilaiset yhteisöt.

Sulkavan kunta teki lottovoiton veroiset kiinteistökaupat viime vuoden lopulla. Kunta myi Saimaan rannalla sijaitsevan edustushuvilansa ja viisi hehtaaria maata moskovalaiselle liikemiehelle reilulla miljoonalla eurolla. Vuosien alijäämät kuitattiin pois kerta heitolla. Paras suomalaistarjous pysähtyi 600 000 euroon.

- Tilanne on vain tällä hetkellä se, että venäläiset maksavat enemmän näistä kiinteistöistä, kiteyttää Sulkavan palvelut Oy:n toimitusjohtaja Jukka Partanen.

Yksityishenkilöiden ja kuntien lisäksi venäläistä jättipottia tavoittelevat nyt myös yritykset ja yhteisöt. Esimerkiksi UPM ja Metsähallitus ovat kaavoittaneet kymmenien hehtaarien alueita idänkauppaa silmälläpitäen. Lomaliitto on puolestaan päättänyt luopua kaikista lomakeskuksistaan. Sulkavalla kiinteistö ja 15 hehtaarin ranta-alue on jo myyty Moskovaan. Luumäellä ja Taipalsaaressa hierotaan parhaillaan kauppoja yhteensä yli 100 hehtaarista Saimaan rantaan rajoittuvia maa-alueita.

Venäläiset sijoittajat ovat liikkeellä myös Keski-Suomessa. Erityisen kiinnostuneita ostajat ovat Päijänteen ranta-alueista. Muuramen Riihivuoressa myytiin vastikään rakennuspaikkoja reilulla miljoonalla eurolla.

- Tämän sijoittajan strategia on se, että hän ei osta alle miljoonan kohteita, kertoo toimitusjohtaja Veera Hokkanen VH-Agentuurista.

Venäläiskauppojen määrä on kasvussa myös Lapissa ja itäisellä Uudellamaalla. Rannat, heikkokuntoiset kiinteistöt ja kituvat lomakylät kiinnostavat. Eri puolilla Suomea on vireillä myös parisenkymmentä mittavaa kylpylähanketta. Monissa on mukana venäläisiä rahoittajia. Asiakaskunnankin odotetaan tulevan pääosin idästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme