Mainos
Mainos

Saimaan laskennoissa löytyi vain 40 kuuttia

Saimaannorppa on yhä erittäin uhanalainen. Kanta ilman tämän kevään poikasia on 280 yksilöä.

Saimaalla on laskettu 40 saimaannorpan poikasta eli kuuttia. Kuusi kuuttia löytyi pesästä kuolleina. Metsähallituksen mukaan syy hieman tavallista suurempaan pesäkuolleisuuteen on epävakaissa sääoloissa.

Emä synnyttää poikasen luodon tai saaren rantakinokseen helmi-maaliskuun vaihteessa. Koska tammi-helmikuussa oli pitkä yhtenäinen pakkasjakso, pesäkinokset eivät kovettuneet normaalisti ja osa romahti jo maaliskuussa. Pesintää häiritsi myös se, että Saimaan pinta laski pesinnän aikana parikymmentä senttiä ja suurilla selillä jäät työntyivät rannoille.

Sekä Metsähallitus että WWF laskivat pesiä 70 hengen voimin. Laskennassa käytettiin potkukelkkoja, suksia, moottorikelkkoja ja kelirikkoaluksia. Osa kuuteista saattoi jäädä löytymättä, koska laskenta oli hankalaa maaliskuun lumituiskujen takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot