Mainos
Mainos

Saimaan norppakanta vahvistuu

Verkkokalastuksen rajoittaminen ja talven hyvät pesimäolot ovat vahvistaneet norppakantaa Saimaalla.

Norppakanta on vahvistumassa eteläisellä Saimaalla. Norppia syntyy nyt enemmän kuin koskaan aiemmin parikymmentä vuotta jatkuneen pesäinventoinnin aikana.

Kulunut talvi tarjosi norpille hyvät pesimäolot. Pesintää Etelä-Saimaalla auttoivat runsaat lumikinokset ja vakaa vedenpinta. Suojelujohtaja Juha Luukkonen Suomen WWF:stä arvioi, että tänä vuonna eteläisellä Saimaalla on syntynyt vähintään seitsemän kuuttia. Vielä 1990-luvun alkupuolella kuutteja syntyi vain yksi tai kaksi vuodessa.

Norppakantaa ovat vahvistaneet myös kesäajan verkkokalastusta koskevat rajoitukset. Rajoitukset koskevat muun muassa rysiä ja lohiloukkuja. Suomen WWF toivoo kuitenkin, että verkkokalastusta Saimaalla ryhdyttäisiin rajoittamaan myös talvisin. Viime keväänä Etelä-Saimaalla syntyneistä viidestä kuutista peräti kolme tukehtui kalaverkkoihin kuluneen talven aikana.

Saimaan norppia lasketaan olevan nyt 250. Tavoitteena on kasvattaa kanta 400 yksilöön.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.04.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme