Mainos
Mainos

Saimaan ympäristö yhä venäläisten suosikki

Saimaan ympäristö on edelleen suosituinta aluetta venäläisten kiinteistönostajien keskuudessa.

- Etelä-Savo ja Etelä-Karjala, erityisesti Savonlinna ja koko Saimaan ympäristö kiinnostaa venäläisiä, SKV:n aluejohtaja Mikko Parikka luettelee.

Sen sijaan Pohjanmaa, Pirkanmaa tai Ahvenanmaa eivät ole suosittuja.

- Fyysinen läheisyys on tärkein asia. Muutaman tunnin ajomatka Pietarista houkuttelee, Parikka kertoo.

Esimerkiksi Ruokolahdelta on lyhyempi matka Pietariin kuin Helsinkiin.

Venäläisomistuksen määrä suomalaisista kiinteistöistä on vain muutaman prosentin luokkaa. Kiinteistökaupoissa liikkuvasta rahasta tulee kuitenkin lähes kolmannes ulkomaalaisilta, heidän joukossaan on tosin muitakin kuin venäläisiä.

Parikka arvioi, että se johtuu siitä, että venäläiset eivät yleensä osta Suomesta vaatimattomia loma-asuntoja, vaan kakkosasuntoja, joilta vaaditaan laatua ja nykyaikaisuutta. Mökkien lisäksi Venäjän keskiluokka ostaa kakkosasunnoksi kerrostaloasuntoja muun muassa Imatralta.

Suomessa on venäläisomistuksessa olevia kiinteistöjä yhteensä puolisentoista tuhatta. Venäläisostajien määrä on kuitenkin jatkuvassa kasvussa, sillä viime vuonna ostojen määrä kymmenkertaistui vuosituhannen alkuvuosista.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme