Mainos
Mainos

Saimaannorpan suojelijat hakevat muskeleita EU:sta

Suomen luonnonsuojeluliitto on päättänyt ottaa yhteyttä Euroopan komissioon, koska maa- ja metsätalousministeriö on liiton mukaan epäonnistunut saimaannorpan suojelussa.

Saimaannorpan suojelun laiminlyönnit rikkovat liiton mukaan peräti kolmea luontodirektiivin kohtaa.

Luonnonsuojeluliiton mielestä saimaannorppa-alueille pitää saada ensi kevääksi verkkokalastuskielto. Vapaaehtoisia verkkokalastusrajoituksia on syntynyt vain noin puolet maa- ja metsätalousministeriön tavoitteesta. Nekin sijoittuvat enemmän selkävesille kuin norpille vaarallisiin lahtiin.

Maa- ja metsätalousministeriö ei keväällä kieltänyt verkkoja edes Saimaan Natura 2000 -suojelualueilla, jotka on perustettu juuri saimaannorpan suojelemiseksi, liitto moittii.

Tänä vuonna on tullut ilmi jo kolme saimaannorpan verkkokuolemaa.

Suomessa on Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan 280 saimaannorppaa. Se on liiton mukaan harvinaisempi kuin panda tai gorilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot