Mainos
Mainos

Saimaannorppatutkimus sai Pandapalkinnon

Norppien liikkeitä Saimaalla seurataan radiolähettimillä.

Joensuun yliopiston saimaannorppatutkimus on saanut Maailman luonnonsäätiön WWF:n tämän vuoden Pandapalkinnon. Se on arvoltaan 20 000 euroa.

WWF kannustaa palkinnollaan yliopistoa jatkamaan saimaannorpan käyttäytymistutkimusta.

Uutta tutkimustietoa norpan suojelutyöhön tarvitaan erityisesti ilmastonmuutoksen aiheuttamasta talvien lämpenemisestä.

Saimaannorppia seurataan radiolähettimillä. Tänä vuonna lähettimen on saanut turkkiinsa Saimaan Haukivedellä kaksi kuuttia ja seitsemän aikuista norppaa. Lisäksi kahdella veijarilla on GPS tai GSM -lähettimet.

Tällä haavaa saimaannorpista saadaankin päivittäin jopa 30 paikannusta.

Tutkimustuloksia voidaan suoraan soveltaa saimaannorpan suojelutyössä. Talviaikaisesta käyttäytymisestä, elinympäristövaatimuksista ja häiriöiden vaikutuksista pesintään tiedetään kuitenkin edelleen kovin vähän. Lisätutkimukset ovat erittäin tarpeellisia oikeiden suojelutoimien löytämiseksi ja kohdentamiseksi, palkintoperusteluissa todetaan.

WWF on jakanut Pandapalkinnon vuodesta 1999.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot