Mainos
Mainos

Sairaala kiisti uudet synnytyskuolemat lehti-ilmoituksella

Pietarsaaren sairaala on turvautunut erikoislaatuiseen ratkaisuun kiistääkseen julkisuudessa liikkuvat tiedot, joiden mukaan sairaalassa olisi sattunut jälleen uusi synnytyskuolema. Sairaala julkaisi perjantaina paikallisissa lehdissä maksullisen ilmoituksen, jossa se kiisti tiedot.

Huhut lähtivät liikkeelle sen jälkeen, kun sairaalassa sattui kaksi kuolemaan johtanutta synnytystä lyhyen ajan sisällä. Tuorein tapaus sattui kolme viikkoa sitten, kun äiti ja vauva kuolivat keisarileikkauksessa. Viime elokuussa äiti kuoli niin ikään keisarileikkauksessa, mutta vauva pelastui.

Viime viikolla useista lehdistä alettiin soitella ja kysellä uusien synnytyskuolemien todenperäisyyttä, kertoo sairaalan johtava lääkäri Kimmo Kuisma. Lehdet olivat saaneet vihjeitä tapauksista puhelimitse ja internetin välityksellä. Kuisman mukaan tiedot ovat täysin perättömiä, eikä hänellä ole tietoa huhujen levittäjistä.

Kun huhut eivät ottaneet laantuakseen, niin sairaala päätti laittaa paikallisiin sanomalehtiin oman ilmoituksensa. Sen mukaan sairaalan synnytysosasto toimii hyvin. Sairaalassa on ilmoituksen mukaan ollut maaliskuisen kuolemantapauksen jälkeen 29 onnistunutta synnytystä.

Kuolemantapaukset ovat herättäneet pietarsaarelaisäideissä siinä määrin pelkoa, että muutama äiti on käynyt synnyttämässä naapurikaupungissa Kokkolassa.

Kolmen viikon takaisen synnytyskuoleman syynä on pidetty äidin saamaa sairauskohtausta. Myös oikeuslääketieteelliset tutkimukset tukevat Kuisman mukaan käsitystä. Viitteitä hoitovirheestä ei ole saatu.

Lopullinen kuolinsyy selvinnee vasta kuukausien kuluttua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot