Mainos
Mainos

Sairaalahiirestä ei löytynyt vaarallisia mikrobeja

Sairaalaruuan seasta Joensuussa löytyneestä hiiren päästä ei ole alustavissa tutkimuksissa löydetty terveydelle vaarallisia mikrobeja. Pohjois-Karjalan keskussairaalan potilas löysi viime viikon keskiviikkona ruokalautaseltaan hiiren pään, jonka epäillään päätyneen sairaalaan ulkomaisten pakastevihannesten mukana.

Alkuviikosta hiiren jäännökset lähetettiin tutkittavaksi ympäristölaboratorioon mahdollisten taudinaiheuttajien selvittämiseksi.

Joensuun kaupungin ympäristöjohtajan Marjo-Riitta Hämäläisen mukaan vaarallisia mikrobeja ei ole tutkimuksissa löytynyt.

- Ruuan kuumakäsittely on tappanut kaikki mikrobit. Tietoon ei ole myöskään tullut sairastumistapauksia, Hämäläinen kertoo.

Pakastevihannesten maahantuoja ilmoitti jo alkuviikosta vetävänsä pois markkinoilta pakastevihannekset, joista hiiren pää löytyi. Kyseessä oli tukkumyynnissä ollut suurtaloustuote, jota ei ollut myynnissä vähittäiskauppapakkauksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme