Mainos
Mainos

Sairaalailman homeet tappavat 10-20 vuosittain

Homeperäiset tulehdukset ovat kohtalokkaita vastustuskyvyltään heikoille potilaille.

Sairaaloiden sisäilmassa leijuvat homeitiöt aiheuttavat arviolta kymmenestä kahteenkymmeneen kuolemantapausta vuosittain, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Homeperäiset tulehdukset ovat kohtalokkaita vastustuskyvyltään heikoille luuydin- ja elinsiirtopotilaille sekä syöpäpotilaille.

Meilahden sairaalassa Aspergillus-sienen aiheuttamaan tulehdukseen kuolee keskimäärin kolme potilasta vuodessa, kertoo Hyksin infektiosairauksien klinikan ylilääkäri Ville Valtonen.

Yleensä homeitiöt ovat peräisin huonokuntoisien sairaalarakennusten kosteusvaurioista. Kaikissa tapauksissa ei kuitenkaan voida tietää, mistä homesieni on peräisin, koska Aspergillus-sientä on myös maaperässä ja kasveissa.

Pahimman epidemian Arpergillus aiheutti Meilahden sairaalassa 1980-luvun puolivälissä, jolloin kahdeksan veritauteja sairastavaa potilasta menehtyi sieni-infektioon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme