Mainos
Mainos

Sairaalainfektioista viidennes olisi ehkäistävissä

Sairaalainfektiot aiheuttavat Suomessa vuosittain noin 1 500 kuolemantapausta.

Puolessa kuolemista potilaalla ei ollut välittömästi henkeä uhannutta perussairautta, kertoo Suomen Lääkärilehdessä julkaistu Kansanterveyslaitoksen tutkimus.

Noin viidennes kaikista sairaalainfektioista ja kuolemantapauksista olisi ehkäistävissä jos seuranta- ja torjuntaohjelmiin panostettaisiin, sanoo infektiolääkäri Mari Kanerva HYKSin infektiosairauksien klinikalta.

- Keskeisiä torjuntatoimia ovat käsihygienia ja oikeat toimenpiteet sekä käytönnöt riskitoimenpiteissä. Ja tietysti se, että henkilöstömitoitus on oikea, ja että henkilöstöä koulutetaan sairaalainfektioiden tunnistamiseen ja torjuntaan, Kanerva sanoo.

Nykyisin vain kolmannes sairaalainfektioista kirjataan hoitoilmoitusrekisteriin. Valtakunnallista, kaikki sairaalainfektiot kattavaa rekisteriä ei ole olemassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot