Mainos
Mainos

Sairaalapäivystäjät huolissaan potilasturvallisuudesta

Tilanpuutteen takia potilaita joudutaan usein tutkimaan ja hoitamaan käytävillä. Helsingin Marian sairaalan päivystäjät ovat kirjoittaneet tilanteesta kirjeen Helsingin yliopistollisen keskussairaalan johdolle.

Helsingin Marian sairaalan sisätautipäivystäjät ovat huolissaan potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Heidän mielestään lääkäreitä on liian vähän.

- Diagnosoinnin ja hoidon mahdollinen viivästyminen on erityisen huolestuttavaa välitöntä hoitoa vaativissa tilanteissa, kuten akuutissa sydäntapahtumassa, vakavassa infektiossa tai myrkytyksessä, sisätautipäivystäjät kirjoittavat. He lähettivät torstaina avoimen kirjeen Helsingin yliopistollisen keskussairaalan johdolle.

Ruuhkahuippuja on useita viikossa, ja tuolloin potilaat joutuvat odottamaan jopa 10-14 tuntia. Muina aikoina päivystyspotilaiden pääsy lääkärin tutkittavaksi kestää kolmesta kahdeksaan tuntia. Tilanpuutteen takia potilaita joudutaan tutkimaan ja hoitamaan käytävillä.

Päivystäjien mukaan Marian päivystyksen ylikuormitus on jatkunut jo pitkään, mutta viime kuukausina tilanne on pahentunut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot