Mainos
Mainos

Sairaaloiden henkilökuntaa kannustetaan urakkapalkalla ahkeriksi

Kuukausipalkan päälle maksettavat kannustepalkkiot ovat yleistymässä julkisessa terveydenhuollossa.

Potilaskontaktien ja erilaisten työsuoritteiden määrään perustuvat palkanlisät on jo otettu käyttöön useissa sairaanhoitopiireissä. Ensimmäistä kertaa ne olivat käytössä leikkausjonoja purettaessa.

Asiantuntijat pitävät lisiä välttämättöminä, ja myös sairaaloissa samapalkkaisuuden on koettu latistavan työintoa.

- Se latistaa työmotivaatiota. Jos aktiivinen työntekijä saa saman palkan kuin vähemmän aktiivinen työntekijä, niin se aktiivinen työntekijä rupeaa pohdiskelemaan, että miksi hän on aktiivinen jos hänen teoillaan ei ole seuraamuksia. Osa on ahkerampia kuin toiset ja ahkerampien pitää saada enemmän palkkaa, toteaa analyytikko Paulus Torkki Nordic Healthcare Groupista.

Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä tehdyn selvityksen mukaan erot leikkaustiimien tuottavuudessa ovat jopa kymmeniä prosentteja. Mikäli henkilöstö onnistutaan kannustamaan ahkeraksi lisäeurojen avulla, laskevat leikkausten yksikkökustannukset merkittävästi. Tästä taas hyötyvät toimintaa rahoittavat kunnat ja tätä kautta suomalaiset veronmaksajat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme