Mainos
Mainos

Sairaaloiden tutkimusrahat vähentyneet huimasti

Tutkimusrahojen supistukset ovat lääkärijärjestöjen mielestä uhkaamassa jo potilaiden hoidon laatua. Samanaikaisesti on supistettu myös sairaanhoidon toiminnan ja koulutuksen rahoitusta.

Sosiaali- ja terveysministeriön sairaaloille jakama tutkimusrahoitus on vähentynyt lähes kolmannekseen 1990-luvun alun tasosta. Nyt on jo vaikeuksia pitää yllä uusimpien hoitojen kehittämiseen tarvittavaa asiantuntijuutta, sanoo tutkimusjohtaja Lasse Viinikka Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä.

Tutkimustyön ahdinkoa lisäävät Viinikan mukaan myös tiukkenevat tulostavoitteet, kasvavat potilasmäärät sekä kuntien kiristyvä talous.

Lääkäriliiton kysely kertoo opetus- ja tutkimustehtävissä työskentelevien lääkäreiden vähentyneen kymmenessä vuodessa noin neljänneksellä.

Liitto korostaa kotimaassa tehdyn tutkimuksen tärkeyttä. Liiton mukaan uudet tehokkaat ja turvalliset menetelmät otetaan nopeammin käyttöön, jos tutkimusta tehdään Suomessa.

Lääkärijärjestöt toimittavat yhteisen vetoomuksensa tänään kolmelle ministerille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme