Mainos
Mainos

Sairaaloilla pulaa reumalääkäreistä

Sairaaloissa on liian vähän reumalääkäreitä. Sosiaali- terveysministeriön (STM) mukaan virkoja on auki enemmän kuin on tarjolla koulutettuja lääkäreitä.

Paikalliset reumayhdistykset ovat saaneet hätäviestejä potilailta ja heidän vanhemmiltaan. Hoitojonot ja lääkäreiden vaihtuvuus kiusaavat ainakin osaa hoitoa tarvitsevista.

Lääkäripula paheni, kun Heinolassa sijaitseva Reumasairaala lakkautettiin viime vuoden keväällä. Tuolloin potilaiden hoitoa hajautettiin sairaaloihin ympäri Suomen. Kaikki Reumasairaalan lääkärit eivät kuitenkaan muuttaneet uusien virkojen perässä.

Pulaa jo pitkään

Pulaa erikoislääkäreistä oli jo ennen erikoissairaalan lakkautusta.

– Sairaalat eivät ole ymmärtäneet tulevaisuuden reumalääkäritarvetta, STM:n lääkintöneuvos Timo Keistinen uskoo.

Ongelmaa on hänestä pahentanut osaltaan myös se, että Reumasairaalan lääkäreitä siirtyi yksityisiin hoitolaitoksiin. Keskussairaalat ostavat yksityisten lääkäreiden palveluja, mutta tämä ei korvaa täyspäiväisestä lääkäristä saatua hyötyä.

– Virkalääkärillä on paremmat mahdollisuudet vastata koko hoitoketjun toteutumisesta ja kehittää hoitoa. Vuokralääkärillä on tällaiseen harvoin mahdollisuutta, Keistinen toteaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme