Mainos
Mainos

Sairaaloille lisäaikaa digikauteen siirtymiseen

Liikenne- ja viestintäministeriö antaa kolme vuotta lisäaikaa potilastilojen digitalisoimiselle, mutta yleisiin tiloihin sairaaloiden on hankittava digivastaanottimet normaalissa aikataulussa.

Sairaalat saavat kolme vuotta lisäaikaa potilashuoneiden digiaikaan siirtämiseen. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan potilastiloissa voidaan käyttää vuoteen 2010 asti nykyisiä vastaanottimia ja muuntaa digitaalinen lähetys keskitetysti analogiseksi.

Yleisiin tiloihin sairaaloiden on hankittava digivastaanottimet normaalisti ensi vuoden elokuun loppuun mennessä.

Erityismenettely koskee vain sairaaloita, sairaaloihin verrattavia vuodeosastoja sekä ympärivuorokautista hoivaa tarjoavia laitospaikkoja.

Yleisradio on arvioinut, että signaalin muuntaminen ei ole ristiriidassa julkisen palvelun velvoitteen täyttämisen kanssa. Yleisradiolla on velvollisuus tuottaa kaikille suomalaisille yleisradio-ohjelmisto yhtäläisin ehdoin. Kun digitaalinen signaali muunnetaan analogiseksi, jotkin lisäpalvelut kuten näkövammaisten äänitekstitys, voivat jäädä pois.

Ratkaisu on syntynyt Kuntaliiton ja keskeisten televisiotoimijoiden kanssa käydyissä neuvotteluissa. Myös kaupallisen televisiotoiminnan harjoittajat ovat sitoutuneet tehtyyn ratkaisuun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme