Mainos
Mainos

Sairaaloissa syttyy eniten tulipaloja

Sairaaloissa ja muissa hoitolaitoksissa sattuu tulipaloja noin muutama vuodessa. Menettely palon sattuessa riippuu pitkälti sairaalarakennuksen tyypistä. Sosiaali- ja terveysministeriön yli-insinööri Olli Saarsalmi kertoo jokaisen Suomen sairaalan olevan uniikki, joten pelastussuunnitelmat ovat sairaalakohtaisia.

– Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut jokaista hoitolaitosta tekemään itselleen sekä pelastus- että turvallisuussuunnitelman. Hoitolaitoksissa pyritään myös sairaalakohtaisesti selvittämään tulipalon syttymisen riskipaikat ja ehkäisemään tulipalon syttyminen. Henkilökuntaa myös ohjeistetaan toimimaan oikein tulipalotilanteissa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut turvallisuussuunnitteluoppaan, jossa on otettu huomioon tulipaloriskit ja oikeat menettelytavat tulipalon sattuessa. Oppaassa korostetaan Saarsalmen mukaan myös henkilökunnan oikeaoppista toimintaa tulipalon sattuessa. Oppaasta julkaistaan lähikuukausina uusittu versio, joka pyritään jakamaan kaikkiin Suomen hoitolaitoksiin.

Sairaaloissa palaa useimmin

Saarsalmi kertoo, että sairaalarakennuksissa tulipalojen syttymistiheys suhteutettuna neliömääriin on hieman korkeampi kuin muissa rakennuksissa. Tilastojen mukaan sairaalatulipaloissa kuolee keskimäärin 1-2 ihmistä vuodessa.

– Saattaa mennä useampi vuosi niin, ettei kuolemaan johtavia tulipaloja satu lainkaan. Loppujen lopuksi niitä ei ole kovin paljon. Ei silti pidä vähätellä tilannetta, vaan jokainen kuolemaan johtanut tulipalo on liikaa, Saarsalmi lopettaa.

Katso myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme