Mainos
Mainos

Sairaanhoitajaliiton entinen puheenjohtaja: Erotuksen syyt jäivät epäselväksi

Sairaanhoitajaliiton erotetulle hallitukselle on jäänyt epäselväksi, miksi valtuusto äänesti hallituksen epäluottamuksen puolesta. Näin kertoo Sairaanhoitajaliiton entinen puheenjohtaja Merja Merasto.

Valtuuston puheenjohtaja Terhi Reunama kertoi aiemmin, että valtuusto erotti liiton hallituksen, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan, sillä hallitus oli päättänyt lähteä viemään liittoa työmarkkinajärjestöksi.

Meraston mukaan työmarkkinajärjestöksi muuntuminen oli vain yksi vaihtoehdoista. 

– Hallitus valmisteli, millaiseksi Sairaanhoitajaliitto voisi tulevaisuudessa muuntua. Yksi vaihtoehto oli muuntua työmarkkinajärjestöksi, yksi oli pysyä aatteellisammatillisena Tehyn yhteistyöjärjestönä ja yksi oli, että Sairaanhoitajaliitto voisi muuntua akateemiseksi seuraksi, Merasto kertoo. 

Tällä hetkellä Tehy hoitaa sairaanhoitajien palkkaedunvalvonnan ja työsuhteisiin liittyvien etujen valvonnan. Sairaanhoitajaliiton tehtävänä on huolehtia jäsentensä ammattitaidosta ja hoitotyön kehittämisestä.

Reunaman mukaan nykyisessä yhteiskunnallisessa tilanteessa oman edunvalvontajärjestön perustamisessa ei olisi ollut järkeä. Hallitus oli Reunaman mukaan muun muassa selvittänyt, millaisilla säännöillä ja jäsenmaksuilla Sairaanhoitajaliitto voisi toimia itsenäisenä edunvalvojana.

– Päädyimme erottamiseen, sillä valtuusto ei voinut nähdä, miten hallitus sitoutuu tekemään tiivistä yhteistyötä Tehyn kanssa, kun he ovat aloittaneet tällaisen hankkeen. Meillä ei ollut enää luottamusta, Reunama sanoo.

Vaikka Meraston mukaan Tehystä irtautuminen ja omaksi keskusjärjestö muuntuminen oli vain yksi vaihtoehto, hän sanoo, että Tehyn toiminnassa on ollut pulmia.

– Osa sairaanhoitajista on tyytymätön Tehyn palkkaedunvalvontaan. Tätä viestiä tuli aiemmalle hallitukselle, sitä löytyy sosiaalisesta mediasta ja sitä saa palautteena sairaanhoitajilta, Merasto kertoo. 

Tehyn selvityksen mukaan Sairaanhoitajaliiton jäsenistä noin 30 prosenttia oli erittäin tyytyväisiä Tehyn toimintaan ja 52 prosenttia piti toimintaa keskinkertaisena.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot