Mainos
Mainos

" Sairaanhoitajien muuntokoulutuksen valinnat laillisia "

Sairaanhoitajien muuntokoulutuksen opiskelijavalinnat ovat saaneet kritiikkiä osakseen. Oikeuskanslerin mukaan eriarvoisuutta valinnoissa ei kuitenkaan tapahtunut.

-

Oikeuskansleri Paavo Nikulan mukaan opiskelijavalinnat sairaanhoitajien muuntokoulutukseen Turun yliopistossa ovat lainmukaisia. Valintaperusteita koskeva yliopistolain säännös on kuitenkin aiheuttanut tulkinnallisia erimielisyyksiä, joten sanamuotoa olisi Nikulan mielestä syytä tarkistaa.

Sairaanhoitajien muuntokoulutuksen opiskelijavalinnoista olivat kannelleet Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan valintatoimikunnan puheenjohtaja sekä kolme muuta tahoa. Kantelijoiden mukaan koulutukseen hakevat on asetettu keskenään eriarvoiseen asemaan, kun muuntokoulutukseen hakeville oli järjestetty erillinen valintakoe. Kantelijoiden mukaan erityisen eriarvoistavaa on se, että muuntokoulutukseen hakevilla on mahdollisuus osallistua myös normaalivalintaan.

Oikeuskanslerin mukaan samaan tutkintoon erilaisilla koulutustaustoilla hakeville voidaan järjestää erilaisia valintamenettelyjä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme