Mainos
Mainos

Sairaanhoitajien muuntokoulutus loppuu

Sairaanhoitajien muuntokoulutuksen tarkoituksena oli helpottaa lääkäripulaa. Opetusministeriön mukaan koulutus ei ole tuottanut toivotunlaisia tuloksia.

Sairaanhoitajien muuntokoulutus lääkäreiksi ei ole saanut opetusministeriöltä jatkorahoitusta. Uusia opiskelijoita ei oteta enää tämän kesän valinnoissa Turun yliopistossa järjestettyyn koulutukseen.

Ministeriö katsoi, ettei kokeilulla tavoiteta suunniteltuja hyötyjä opiskelijoiden ja terveyspalvelujärjestelmän kannalta.

- Muuntokoulutus ei olennaisesti nopeuta lääkäriksi opiskelua. Lisäksi tutkinto on kallis, perustelee opetusneuvos Marja-Liisa Niemi opetusministeriöstä.

Turun yliopistokaan ei jatka koulutusta omilla resursseillaan. Viimeinen sisäänotto oli viime kesänä. Kaikkiaan tutkintoa suorittaa reilu 80 opiskelijaa, joista ensimmäiset valmistuvat jouluna 2008.

Kokeilun yksi tavoite oli helpottaa lääkäripulaa. Määräaikainen nelivuotinen kokeilu alkoi vuonna 2003.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot