Mainos
Mainos

Sairaanhoitajien reseptikoulutus alkaa

Jyväskylässä käynnistyy ensi vuoden alussa sairaanhoitajille tarkoitettu koulutus, jonka jälkeen heillä on mahdollisuus määrätä lääkkeitä. Sairaanhoitajat voivat kuitenkin määrätä vain tiettyjä lääkkeitä ja jos tarkat ehdot täyttyvät.

Koulutus kestää vuoden, ja sitä koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Koulutukseen sisältyy lääketieteellistä erikoiskoulutusta ja terveyskeskusharjoittelu lääkärin ohjauksessa.

Koulutukseen valittavilla pitää olla sairaanhoitajan koulutus ja viimeisen viiden vuoden ajalta vähintään kolmen vuoden työkokemus tehtävästä, johon lääkkeenmääräämisoikeus tulee.

Koulutus tähtää terveyskeskusten tehokkaampaan käyttöön. Hoitajat pääsevät hyödyntämään omaa erikoisosaamistaan, ja lääkärit voivat keskittyä lääketieteellisesti vaativampiin tehtäviin.

Sairaanhoitajilla on jo useissa maissa oikeus kirjoittaa reseptejä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot