Mainos
Mainos

Sairaanhoitajilta ensi vuonna reseptejä

Ensimmäiset erikoiskoulutetut sairaanhoitajat pääsevät kirjoittamaan lääkereseptejä ensi vuonna. Ensi vaiheessa vain perusterveydenhuollon sairaanhoitajat saavat oikeuden resepteihin.

Alkuvuodesta lähes 60 sairaanhoitajaa on aloittanut vuodesta puoleentoista vuoteen kestävät erikoistumisopinnot. Kehittämispäällikkö Tuija Partio ammattikorkeakoulu Laureasta arvioi, että vaativien opintojen suorittaminen kestää herkästi puolitoista vuotta.

Koulutuksen jälkeen perusterveydenhuollossa avovastaanotolla työskentelevä hoitaja saa määrätä joitakin oman alansa lääkkeitä. Tarkoitus on nopeuttaa hoitoon pääsyä ja yksinkertaistaa reseptien uusimista.

Koulutus on meneillään jo Jyväskylän, Oulun seudun ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakouluissa. Syksyllä myös Laurea, Tampereen, Turun ja Saimaan ammattikorkeakoulut sekä ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu Novia aloittavat omat koulutuksensa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme