Mainos
Mainos

Sairaanhoito muissa EU-maissa helpottuu

Suomalaispotilaat voivat ensi kuun alusta lähtien hakeutua hoitoon muihin EU-maihin ilman erillistä ilmoitusta tai lupaa. Eduskunta hyväksyi lain rajat ylittävästä terveydenhuollosta tänään.  

Ulkomailla saadun hoidon kustannukset on maksettava ensin kokonaan itse, mutta niistä saa jälkikäteen korvausta Kelalta. Jos tarpeellista hoitoa ei voida järjestää Suomessa, ulkomaista hoitoa varten voi saada maksusitoumuksen.

Kelassa avataan ensi kuun alussa rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste, josta saa tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä Suomessa ja ulkomailla.

Myös ulkomailta voi hakeutua hoitoon Suomeen joko yksityiseen tai julkiseen terveydenhuoltoon. Tällöin potilaalta peritään aina asiakasmaksu, ja hän voi olla velvollinen maksamaan myös hoidosta koituvat kustannukset.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot