Mainos
Mainos

Sairaanhoitokortti tulee ensi vuonna

Suomessa otetaan ensi kesänä käyttöön yleiseurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortin avulla on mahdollista saada välttämätön sairaanhoito oleskeltaessa toisessa EU-jäsenvaltiossa.

Kela

Tuleva eurooppalainen sairaanhoitokortti osoittaa, että sen haltija on sairausvakuutettu jossakin unionin jäsenmaassa. Vastaavanlainen kortti tulee samanaikaisesti käyttöön kaikissa EU-jäsenmaissa. Kortin myöntää Suomessa Kela. Kortti tulee käyttöön vuoden 2004 kesäkuun alusta.

Apulaisosastopäällikkö Anne Neimala sosiaali- ja terveysministeriöstä vertaa korttia yhteiseen eurovaluuttaan.
- Kortti on sikäli mullistava, että meillä on hyvin vähän olemassa yhteisiä eurooppalaisia tunnusmerkkejä. Nyt yhteisen rahan lisäksi tulee yhteinen eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Sairaanhoitokortti on hakijalleen ilmainen ja Suomessa se haetaan Kelan kautta. Kortin toimitusaika on hakemuksen jättämisestä noin viikko.

Kortti korvaa nykyiset paperimuotoiset lomakkeet, joita on tarvittu voimassaolevan sairausvakuutuksen todistamiseen ulkomailla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme