Mainos
Mainos

Sairaanhoitopiirit korottavat palvelumaksuja

Lähes puolet sairaanhoitopiireistä joutuu korottamaan erikoissairaanhoidon palvelujen hintoja jo tänä syksynä, monet viidellä prosentilla.

Ensi vuonna korotuksiin joutuvat paria lukuunottamatta kaikki piirit, enimmillään hinnat nousevat 7 prosenttia. Yllättävää on se, että lääkärilakon vaikutus korotuksiin arvioitiin kyselyssä vain keskimäärin yhdeksi prosentiksi.

Sairaanhoitopiirien vuosibudjetit ovat satoja miljoonia, suurimpien miljardeja markkoja. Päätöksiä rahoista tekevät kuitenkin kuntapäättäjät, joista vain aniharva tuntee erikoisalaa. Kipeitä säästöpäätöksiä tekemään sairaanhoitopiirien päätäviin elimiin kaivataankin nyt ulkopuolisia asiantuntijota.

Vain muutama sairaanhoitopiiri on MTV:n uutisten selvityksen mukaan käynnistänyt suunnitelmat kulunrakenteensa järkeistämiseksi. Monet kyselyyn vastanneista valittelivat, että todellisia muutoksia on poliittisesti valittujen päättäjien kanssa lähes mahdotonta toteuttaa.

Sairaanhoitopiirien taseet heikkenevät myös siksi, että vaikka kulut kasvavat, hinnat yritetään väkipakolla pitää alhaalla.

MTV:n kyselyssä kävi selvästi ilmi mistä todellisia säästöjä ryhdytään nyt etsimään. Saneeraus kohdistuu erityisesti röntgen- ja laboratoriotoimintaan ja päivystykseen. Uusi tietoliikennetekniikka tuo säästöjä vasta vuosien päästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot