Mainos
Mainos

Sairaankuljettajat joutuvat usein uhkaaviin tilanteisiin

Ambulanssihenkilökunnan työ on muuttunut viime vuosina yhä turvattomammaksi. Arvaamattomat ja aggressiiviset potilaat ovat alan suurimpia vaaratekijöitä, selviää Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tekemästä riskianalyysistä.

Sairaankuljettajat joutuvat entistä useammin uhkaaviin tilanteisiin. Uhkailut ja väkivalta liittyvät yleensä tilanteisiin, joissa potilas on sekaisin joko viinasta tai muista aineista.

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tekemän riskianalyysin mukaan sanallinen uhkailu on viikoittaista, tai jopa päivittäistä.

Helsingin Sanomien mukaan oman riskinsä muodostavat tarttuvat taudit kuten HIV. Sairaankuljettajia on uhkailtu jopa huumeneuloilla.

Ensihoitajien työn fyysistä kuormitusta väitöskirjatutkimuksessaan käsitellyt Päivi Vehmasvaara onkin arvioinut alan yhtä vaaralliseksi kuin työn rakennuksilla.

Sairaankuljettajien varustukseen kuuluvat yhä useammin luoti- ja puukkoliivit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme