Mainos
Mainos

Sairaankuljetus pois kuntien vastuulta

Sairaankuljetus ja ensihoito esitetään siirrettäväksi sairaanhoitopiireille. Ensihoidon vastuulääkärit ja asiantuntijat keskitettäisiin ensihoitokeskuksiin.

Selvityshenkilö Markku Kuismaesittää mietinnössään, että sairaanhoitopiireillä olisi jatkossa kokonaisvastuu ensihoidosta.

Julkinen sektori vastaisi ensihoidosta ja sairaankuljetuksesta ja potilaiden siirrot hoitolaitosten välillä hankittaisiin yksityisiltä yrityksiltä. Ensihoidon ja sairaankuljetuksen rooleja selkiytettäisiin siten, että sairaanhoitopiiri ohjaa ja valvoo, kunta laatii palvelutasopäätöksen ja pelastuslaitokset tuottavat palvelun. Ensihoidon vastuulääkärit ja asiantuntijat keskitettäisiin raportin mukaan sairaanhoitopiirien ensihoitokeskuksiin.

Selvityksen ensihoitojärjestelmän kehittämisestä oli tilannut sosiaali- ja terveysministeriö. Sen vastaanotti peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme