Mainos
Mainos

Sairasta ihmisoikeusaktivistia uhkaa käännytys Venäjälle

Tyttärensä luona asuvaa iäkästä ja vakavasti sairasta ihmisoikeusaktivistia uhkaa maanantaina karkotus Suomesta Venäjälle.

Maahanmuuttovirasto on hylännyt Maria Kirbasovan oleskelulupa-anomuksen, ja Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi eilen pkäännytysvalituksen.

Hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan, ettei siihen voi hakea muutosta valittamalla, mutta Kirbasovan tytär Kermen Soitu sanoo miettivänsä viikonvaihteessa jotain keinoa käännytyksen estämiseksi.

- Voimme esimerkiksi pyytää poliisia antamaan pari päivää lisäaikaa, ja mahdollisesti hakea uudestaan käännytyspäätöksen toimeenpanon lykkäystä, hän sanoo.

Yhtenä vaihtoehtona tytär on ajatellut myös turvapaikan hakemista äidille kirkon suojista.

- Kirkothan ovat sunnuntaisin auki. Eli jos joku kirkko ottaa yhteyttä, niin me kyllä tartumme mahdollisuuteen, hän lisää.

Työtä Tshetsenian sodan uhrien hyväksi

Vakavasti sairas 67-vuotias Maria Kirbasova on tehnyt työtä nuorten sotilaiden ja Tshetsenian sodan uhrien hyväksi. Hän oli muun muassa perustamassa Sotilaiden Äitien Komiteaa.

Nyt täysin tyttärensä avun varassa elävä Kirbasova kärsii vakavista reuman ja aivohalvauksen jälkeisistä oireista.

- Emme pyydä sosiaaliapua, B-status riittää. Äitini ei pysty kävelemään, puhumaan eikä kirjoittamaan. Hän on täysin avuton ja vaaraton, Kermen Soitu huomauttaa.

Maria Kirbasova on ollut tyttärensä luona Helsingissä viime syksystä. Tytär Kermen Soitu on Suomen kansalainen, ja hän on tähän mennessä kustantanut itse äitinsä hoidon täällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme