Mainos
Mainos

Sairauksien ehkäisy korostuu

Terveydenhoidon tutkimus ja tuotekehittely painottuu tulevaisuudessa viestintäteknologiaan ja sairauksien ehkäisyyn. Tänään julkaistava FinnSight 2015 -ennakointihanke uskoo viestintäteknologian jatkossa tehostavan myös terveydenhuollon palveluita.

Terveydenhoito kärsii kuntien rahapulasta ja henkilöstön uupumisesta. Kehittyvän viestintäteknologian avulla koko terveydenhoitojärjestelmää on kuitenkin mahdollista tehostaa ja samalla säästää rahaa ja parantaa hoidon jatkuvuutta.

Teknologian kehittämiskeskuksen ja Suomen Akatemian yhteisessä hankkeessa kartoitettiin asiantuntijavoimin tulevaisuuden painopistealueita yhteiskunnan eri osa-alueilla.

- Tietotekniikkaa voi käyttää monella tavalla hyväksi, esimerkiksi potilaita koskevat tiedot voidaan käyttää paljon paremmin hyväksi. Ihmiset voivat myös itse käyttää tietoja hyväkseen, sanoo professori Jussi Huttunen Duodecimistä.

Hyvinvoinnin ja terveyden osalta tulevaisuudessa korostuu sairauksien hoitamisen sijaan niiden ennaltaehkäisy. Sama trendi näkyy myös alan tutkimuksessa.

- Mitä paremmin tunnetaan sairauksien syntytavat, sitä paremmin pystytään sairauksia ehkäisemään. Siinä tärkeänä teemana on koko elämän kulun yli tapahtuva sairauksien ehkäisy, Huttunen jatkaa.

Suomalaisten terveydenhoitojärjestelmä kelvannee tulevaisuudessa myös vientituotteeksi. Uudenlainen tehostetun terveydenhuollon malli voidaan kaupata ulkomaille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot