Mainos
Mainos

Sairauspoissaolojen määrä kunnissa kasvaa

Työterveyslaitoksen tutkimissa kaupungeissa on menetetty kuuden vuoden aikana 24 000 työvuotta sairauspoissaolojen takia. Naisilla on sairauspoissaoloja enemmän kuin miehillä.

Sairauspoissaolot lisääntyvät edelleen kunnissa, kertoo Uutispäivä Demari. Sairauspoissaolot ovat lisääntyneet vuosina 2000-2005 selvästi. Viime vuodelta on käytössä vasta alustavat luvut, mutta lehden haastatteleman tutkimusprofessori Jussi Vahteran mukaan nousu jatkuu yhä.

Työterveyslaitos on tutkinut sairauspoissaoloja 11 kaupungissa ja 6 sairaanhoitopiirissä 1990-luvun alusta lähtien. Vahtera kertoo, että tutkituissa kaupungeissa on menetetty kuuden vuoden aikana 24 000 työvuotta sairauspoissaolojen takia.

Naiset sairastavat noin neljä päivää enemmän kuin miehet. Vahteran mukaan tämä johtuu siitä, että naiset ovat enemmän sinut oman kehonsa kanssa.

Vahtera listaa poissaoloja lisääviksi tekijöiksi muun muassa huonon johtamisen, yksipuolisen työn ja huonot työolot.

Sairauspoissaolojen kasvu ei ole ongelma pelkästään kunnissa, sillä Tilastokeskuksen mukaan sairauspoissaolot kasvavat myös muilla aloilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot