Mainos
Mainos

Sairauspoissaolon todistamiseen ei yhtenäistä käytäntöä

Uuden suosituksen mukaan sairauspoissaolojen kirjoittaminen terveyskeskuksissa tulisi keskittää terveydenhoitajille ja sairaanhoitajille.

Sairauspoissaolojen todistamiseen ei ole tulossa yhtenäistä käytäntöä pitkään jatkuneista neuvotteluista huolimatta. Ratkaisuja etsitään siis jatkossakin paikallisesti neuvotellen.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Kuntaliitto ovat kuitenkin laatineet suosituksen, jonka mukaan terveyskeskuksissa on kehitettävä työnjakoa siihen suuntaan, että sairauspoissaolotodistuksia kirjoittaisivat yhä useammin sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat.

Niissä yrityksissä, joissa työterveyshuolto sisältää myös terveydenhuollon, todistusten kirjoittamista pyritään ohjaamaan päivystystilanteita lukuun ottamatta työterveyshuoltoon.

Erittäin lyhyt 1-3 päivän työkyvyttömyys todetaan työnantajan hyväksymällä tavalla, vaikka suullisella selvityksellä. Työnantaja voi kuitenkin vaatia esimerkiksi sairaanhoitajan kirjoittaman todistuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme