Mainos
Mainos

SAK: Alakohtaiset järjestelyt oltava mahdollisia

SAK:laiset ammattiliitot pitävät välttämättömänä, että seuraava tuloratkaisu ei estä alakohtaisten palkkausjärjestelmien kehittämistä.

Jos ensi syksynä sovitaan keskitetystä sopimuksesta, se ei saa sisältää niin tiukkoja palkkamääräyksiä kuin nyt voimassa oleva sopimus.

Tämä tuli ilmi ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n selvityksessä, jossa kysyttiin jäsenliittojen odotuksia seuraavasta palkkaratkaisusta.

Yrittäjät haluavat työvoimakustannuksia ennalleen

Suomen Yrittäjien mielestä maahan olisi saatava aikaan kaksivuotinen tulopoliittinen ratkaisu. Sen tulisi yhdessä veroratkaisujen kanssa pitää työvoimakustannukset pienissä ja keskisuurissa yrityksissä ennallaan.

Yrittäjien julkaiseman vero- ja tulopoliittisen kannanoton mukaan palkkaveron alentamista ei voida rahoittaa muita veroja korottamalla, koska silloin työvaltaisen yritystoiminnan kustannukset lisääntyvät.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme